trešdiena, 2011. gada 16. novembris

Cauri spīdīgs un efektīgs

Vienmēr ir patīkami padarboties ar kaut ko savādāku. Un lietpratīgi apstrādāts stikls ir tas materiāls, kurš māk pārsteigt un sajūsmināt! Lai arī paši šādi nemākam,  :) palielīsimies tik un tā, jo gala rezultāta tapšanā esam piedalījušies... :)

pirmdiena, 2011. gada 14. novembris

Minimālā apjoma vienība

Senākos laikos senči ar ciparotām mērvienībām neniekojās. Vezums, muca vai kaste - īsi un konkrēti! Un ar ko ta' mēs, galdniekzeļļi, sliktāki?! Ja slēdz derības, tad neies jau puslitriņus skaitīt! :) KASTE ŠNABJA - UN MIERS! Tik citreiz der palūkoties uz situāciju reālā mērogā.. :)

trešdiena, 2011. gada 9. novembris

augstakā tehnoloģija

...ne cilvēkveidīgie tad bija, ne viņu rakstu ķeburiņi, ne lāzergravieri un frēzeri....
Bet, tikko tajos aizsenajos laikos kokiem uzmetās miza, tā ŠIS bija klāt pirmais! :) Un izkopis pa šo laiku savu dizaina "līniju" perfekti! :) Kurš ta' mizgrauzi nezin! :)
info: http://www.latvijasdaba.lv/kukaini/sistematiskais-raditajs/scolytidae/

otrdiena, 2011. gada 8. novembris

Visi gali ūdenī...

Liepājniekiem lieli mazi ūdeņi visapkārt - jūra, ezers, kanāli, pat avotiņš....
Nesen kā izcīnījām uzvaru pār ūdeni no augšas - tapa saremontēts jumts!!!!!
Taču šodien dažiem no mums darba dienu bija jāsāk slapjām kājām, jo ūdens ne saukts ne gaidīts radās no apakšas - naktī pazemē plīsusi ūdens "rore" nopludināja mūsu ģērbtuves galu...

ceturtdiena, 2011. gada 3. novembris

Ka neiziet kā savlaik Bura-tino-kio... :)

Sajūsma un vilšanās sagaida katru, kurš nācis turpināt darbu pie šīs mēbeles uzstādīšanas. Nedroši stieptā roķele paliek pusceļā, saprotot, ka smalkais cienastiņš meistaram ir tikai...... optisks "prieciņš"... :)

otrdiena, 2011. gada 1. novembris

Āfrikas brīnums

Noskrējis līdz Āfrikas galam, mūsu apķērīgais galdniekmeistars Edžis atvedis turienes iezemiešu darinātu lietiņu. Bez iespringšanas pagatavota kastīte no koksnes, kas mums eksotiska, darbojas pārsteidzoši vienkārši un asprātīgi. Mums, sarežģītajiem eiropiešiem, nu niez nagi šo meistarstiķi noklonēt... :) redzēs, kas no tā sanāks..